Relatieproblematiek

‘Het leven is een leerschool en relaties zijn de universiteit’, aldus Prem Baba, een leraar uit de Sacha traditie.
De intieme (partner-)relatie kan soms veel lasten te dragen hebben: romantische verwachtingen, eisen van liefdesbetuigingen, onvoorwaardelijke steun en begrip.
En als het niet gebeurt dat je je kunt openen voor een partner, of alleen maar vluchtig, terwijl een stabiele relatie hebben toch een grote wens van je is, zou je gebaat kunnen zijn bij begeleidingssessies.


Communicatie
Het is van belang te weten welke signalen je uitzendt en hoe dit over komt, welke verwachtingen je hebt en hoe je hierover (niet) communiceert.
Als je niet hebt geleerd om goed te communiceren met jezelf en dus ook niet met elkaar, kun je vast raken in onbevredigende patronen.
Er kan de neiging zijn dingen voor jezelf te houden of almaar je pijn bij de ander neer te leggen, hoge eisen te stellen of almaar te zorgen. Er kan agressie en geweld zijn, ook zonder dat je dit kunt zien en (h)erkennen.
Beschuldigen, onredelijkheid, je aangevallen voelen, ineenkrimpen en dichtklappen: het zijn aangeleerde gewoontes om als ‘ik’ te overleven.

De basis van een goede relatie is zelfkennis en zelfliefde, het durven ervaren van je kwetsbaarheid en kracht maar ook kunnen communiceren en je verlangens en grenzen aangeven.


Coachingssessies voor jou alleen, voor beide parners

Wanneer je de relatie met je partner wilt verbeteren, een nieuwe kans wilt geven en jezelf wilt ontwikkelen in verbindend communiceren.
Wanneer je lijdt aan het gemis van een partner, of bang bent voor intimiteit.

We zullen diverse begeleidingsinstrumenten inzetten, met als doel een gezond gevoel voor eigenwaarde te krijgen, verbindend te leren communiceren en je wezenlijke verlangens aan bod te laten komen.
Ook kan de partner worden uitgenodigd om samen een sessie te hebben.

Voor als de liefde je lief is…