Trager sessie...Vrij zijn in je Lichaam

Trager Psychofysical Integration┬« ofwel de Trager Approach┬«, is ontwikkeld door de arts Milton Trager. Het is ‘meditatie in actie'.

Hierbij gaat het erom dat je kwaliteiten zoals ruimte, steun, lichtheid, kracht en vrijheid direct in je lichaam en geest kunt ervaren.

Als kind was dit je natuurlijke staat: totaal en zonder terughoudendheid was je fysiek, speels en aandachtig betrokken.

In de sessie ervaar je ruimte en vrijheid in je lichaam en je leert op een nieuwe manier lichamelijk bewust te bewegen.
Dit werkt verhogend op je PQ (fysieke intelligentie): gemakkelijker bewegen, voelen, ontdekken en zijn en daarvan kunnen genieten.

Soms lig je op de massagetafel of op een futon, een katoenen Japanse mat die op de grond ligt.
Je lichaam wordt aangeraakt en bewogen op een vloeiende en zachte, maar ook stevige en diep doorwerkende manier.

Wat je al lang organisch kent maar wat 'vergeten was' komt terug in je bewustzijn, met het plezier, gemak en de natuurlijkheid die hierbij horen.
Je pijn neemt af of verdwijnt, je wordt flexibeler, voelt meer verbinding met de aarde, met 'hier' zijn en liefde voor jezelf, je lichaam en gevoelens.
Ingesleten fysieke en mentale patronen zullen plaats maken voor nieuwe heilzame manieren van bewegen en belasten en je zult het steeds gemakkelijker vinden om de nieuwe ervaringen te integreren in je dagelijkse bewegen, acties, ontspannen en opladen.

Bewust voelen, pauzes ervaren, vraagstelling en her-inneren (‘Recall’) helpen je om je natuurlijke, weldadige staat te ervaren.

There is no limit in the development of the mind as
there is no limit to the feeling of the body.
Self-development is
a never-ending process.

uit: Milton Trager, The way to agelessness