Trager sessie...Vrij zijn in je Lichaam

Trager Psychofysical Integration® ofwel de Trager Approach®, is ontwikkeld door de arts Milton Trager.
Een Tragersessie laat je in contact komen met je lichaam: met eventuele spanningen, gevoelens van welbevinden, van stromen en sensititiveit.

De practitioner werkt met aanrakingen en bewegingen van jouw lichaam, waardoor jij kwaliteiten zoals ruimte, steun, lichtheid, kracht en vrijheid in je lichaam en geest kunt ervaren.

Als kind was dit je natuurlijke staat: totaal en zonder terughoudendheid was je fysiek, speels en aandachtig betrokken.
Door de sessie komt deze natuurlijke staat voor jou opnieuw en direct tot leven als een gegeven waarop je kunt vertrouwen, waarvan je onbekommerd kunt genieten, waar je levenskracht in tot uiting komt:
* Loslaten van spanningen,
* Gemakkelijker bewegen,
* Open zijn om te voelen, ontdekken en
* Vrij zijn in je sensitiviteit.

Ook leer je zelf op een nieuwe manier lichamelijk bewust te bewegen en hoe je bovengenoemde kwaliteiten in je terug kunt halen als je dat wilt.

Tijdens de sessie is er een gedeelte waarin je, in de uitnodiging te verkennen wat er is, dieper in contact komt met jezelf.
In een volgende fase van de sessie lig je op de massagetafel of op een futon, een katoenen Japanse mat die op de grond ligt, en wordt je lichaam aangeraakt en bewogen op een vloeiende en zachte, maar ook stevige en diep doorwerkende manier.

Wat je al lang organisch kent maar wat 'vergeten was' komt terug in je bewustzijn, met het plezier, gemak en de natuurlijkheid die hierbij horen.
Je pijn neemt af of verdwijnt, je wordt flexibeler, voelt meer verbinding met de aarde, met 'hier' zijn en liefde voor jezelf, je lichaam en gevoelens.
Ingesleten fysieke en mentale patronen zullen plaats maken voor nieuwe heilzame manieren van bewegen en belasten en je zult het steeds gemakkelijker vinden om de nieuwe ervaringen te integreren in je dagelijkse bewegen, acties, ontspannen en opladen.

Bewust voelen, pauzes ervaren, vraagstelling en her-inneren (‘Recall’) helpen je om je natuurlijke, weldadige staat te ervaren.

There is no limit in the development of the mind as
there is no limit to the feeling of the body.
Self-development is
a never-ending process.

uit: Milton Trager, The way to agelessness